Kiropraktorer er eksperter på å diagnostisere og behandle plager i bevegelsesapparatet.

Ryggplager er den vanligste årsaken til at folk søker hjelp hos kiropraktor blant befolkningen. Det er mindre kjent at kiropraktorer også behandler alle andre tilstander hvor det er feilfunksjon og smerte. I tillegg til ryggplager er de vanligste tilstandene kiropraktoren behandler bekkenplager, nakkesmerter, skulder- og armsmerter, hodepine, svimmelhet,  brystryggsmerter, hoftesmerter, kne-, ankel- og fotsmerter.

Pasienten betaler en egenandel som er kiropraktorens honorar fratrukket refusjonsbeløpet. Kiropraktoren kan henvise til legespesialist, røntgen/CT/MR og fysioterapi. Kiropraktoren kan også sykemelde deg i opptil 12 uker.

Hva gjør en Kiropraktor?
Ved første besøk er det viktig at kiropraktoren får et innblikk i hvordan problemet har oppstått. Dette skjer gjennom samtale etterfulgt av en nøye ortopedisk og nevrologisk undersøkelse. Er det nødvendig, kan kiropraktoren rekvirere videre undersøkelser. Etter å ha analysert alle resultatene fra undersøkelsene og kommet frem til en diagnose, settes det i gang et spesielt tilpasset behandlings opplegg.

Pasientens smerterapportering er viktig.

Deretter gir vi deg nødvendig råd, veiledning og eventuell videre behandling. De fleste forbinder kiropraktikk kun med ryggsøylen, men vår kompetanse gjelder alle ledd i kroppen. Dersom problemet ligger utenfor kiropraktorens kompetansefelt prøver kiropraktoren å henvise videre, innen helsevesenet for oppfølging, behandling eller videre undersøkelser.